„Всичко в България е гнило“: Светослав Илчовски премести бизнеса си в Румъния

„Румъния се развива много по-бързо икономически от България и е примамлива за инвестиции от цял свят. Много българи също предпочитат да преместят бизнеса си там заради по-либералното управление, което благоприятства развитието на предприемачеството“, обяснява той.

 

„Засега съм купил 75 хил. дка. В Румъния пазарът е страхотен, няма спекули. Защитен е пазарът от спекуланти, които да вдигат цени. Има страхотни условия на работа. Няма такива условия почти никъде по света. Условията за дребния бизнес са нечувани“, каза бизнесменът Светослав Илчовски пред Сашо Диков за новите си бизнес проекти в Румъния.

 

„Държавата задължава да се вдигнат заплатите с 25%, а после ги връща като дотация. Така помага и на бизнеса и на хората“, продължи той и уточни, че към момента има към 30 работника, но очаква до края на годината те да станат поне 300.

 

Илчовски добави, че бизнесът му е в сферата на олиото и брашното, като уточни, че е инвестирал до момента 45 млн. евро в страната.

 

В преработвателни стопанства и ферми той смята да инвестира около 150 млн. евро.

 

„Всичко е гнило в България, трябва да се рине от началото до края. Навсякъде всичко е ГЕРБ“, категоричен бе той.

 

По думите му има 1% данък печалба за малките фирми в Румъния.

 

„Нещо в България стигнало ли е до някъде“, попита риторично той на въпрос какво се случва с неговите жалби и дела в България.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/vsichko-balgariia-gnilo-svet...