„Възраждане“ обявиха гражданско неподчинение след гласуваната помощ за Украйна

Призоваваме всеки български гражданин да спре да изпълнява задълженията си към това правителство, заяви Костадин Костадинов

Депутатите от „Възраждане“ обявиха „гражданско неподчинение“ след приемането на проекторешението за помощ за Украйна. Това обяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му това правителство не представлява българския национален интерес.

„Решението, което беше взето днес, напълно делегитимира това Народно събрание като народно“, коментира Костадинов.

„В парламента има една българска и шест американски, турски, само не и български партии, каза Костадинов. Тези хора, които днес гласуваха тук, демаскираха себе си като чуждестранен слугинаж“, категоричен бе той.

„От днес нататък ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ. За нас това правителство не представлява никого другиго, освен американското посолство. Поради тази причина днес ние обявяваме гражданско неподчинение и призоваваме всеки български гражданин да спре да изпълнява задълженията си към това правителство. Също така ще направим всичко необходимо да блокираме максимално дейността на това правителство. Призоваваме хората да излязат на протести и да блокират всички институции, да не забравяме и военните заводи - ще направим всичко възможно те да не работят нормално“, заяви Костадинов.

Според него провежданата политика от правителството е „антибългарска“.

Той за пореден път предупреди, че България се превръща в „плацдарм за война с Русия“.

Костадинов обяви, че другата седмица на 11 май „Възраждане“ организират голям национален митинг.

„Всеки един българин вижда каква е ситуацията. На този протест ще кажем нашето виждане“, заяви той.

„Българските управляващи провеждат същата политика, каквато провеждаха и украинските управляващи“, продължи лидерът на „Възраждане“ и определи двете правителства като марионетки на САЩ.

„Днес това правителство обяви война на нас българите“, посочи Костадинов. И дори призова хората да не си плащат данъците, въпреки че крайният срок за това вече мина.

„България има нужда от нови избори, а страната от преосноваване“, настоя той.

„Ще призовем и органите на реда да спрат да изпълняват заповедите на това правителство“, увери Костадинов.

На въпрос не е ли това, за което призовава, държавен преврат, той отговори така:

„Опитът за преврат е в момента. Българското правителство извърши скрит преврат“.

„България има нужда от нови избори веднага, на които да отидем като на референдум. Всеки един трябва да се определи. Днес шест политически сили се определиха като врагове на България и ще носят отговорност за това“, категоричен бе лидерът на „Възраждане“.  

https://tribune.bg/bg/politika/vazrazhdane-obyaviha-grazhdansko-nepodchi...