„Кадиров е кучето на Путин, и двамата ще свършат зле“: чеченски политик говори за войната в Украйна

https://telegraf.com.ua/politika/2022-03-27/5700690-kadyrov-sobachka-put...

Според Закаев Кадиров е предател на чеченския народ

 

Политикът не смята кадировците за голяма заплаха за Украйна и нейната армия

Бойците на Кадиров, за които е обещано да бъдат погребани в свински кожи в Украйна , не са голяма заплаха за нашата армия или народ. Самият техен лидер Рамзан Кадиров е личното протеже на кървавия диктатор Владимир Путин, но и двамата ще имат лош край.

Това мнение на ръководителя на правителството на Чеченска република Ичкерия Ахмед Закаев беше изразено в чужбина по време на интервю с народния депутат Алексей Гончаренко.

Според Закаев кадировците, които се идентифицират с чеченците, всъщност нямат нищо общо с този народ. Най-малкото защото предават всички идеали и исторически устои на страната.

"Чеченците имат една поговорка: "Човек е този, който познава своя враг." А този, който не познава врага си, вече не е човек и е далеч от войн. Затова ви уверявам, че тази глутница на Путин кучетата не представляват заплаха за украинците - казва политикът - Да, много ни е трудно, те са позор за истинските чеченци, наистина се срамуваме от тях, […] но всичко, което правят, няма нищо общо с чеченците, чеченския начин на живот и чеченския мироглед. Защото чеченците знаят от самото начало кой им е враг. Русия е наш враг."

 

Самият Рамзан Кадиров, който нарича себе си лидер на Чечения, Ахмед Закаев директно нарича морално чудовище. Според него в този случай никаква политическа култура или коректност не са просто неподходящи.

"Той не е политик, той всъщност е морално чудовище. Да го обжалваш или да се обръщаш към него е твърде голяма чест за него", смята ръководителят на правителството на Ичкерия. " Той сам определи цената си. Това е кучето на Путин, той е пехотинец на Путин."

Както обяснява Закаев, в чеченското общество от незапомнени времена се е смятало за най-срамно да служиш на някого. Въпреки това и Кадиров, и баща му, според политика, са извършили предателство срещу целия чеченски народ.

Политикът добави още, че всички кадировци трябва да разберат, че сега се съставят специални списъци. А онези военни, които няма да загинат във войната в Украйна, но ще се считат за нейни участници, ще бъдат преследвани по целия свят. Ичкерия от своя страна обещава да помогне в това с всички възможни средства.

"Кадиров ще има своя собствена съдба - обобщи Ахмед Закаев. - Те ще се окажат много зле с Путин."

 

Междувременно кадировците продължават да занитват фалшификати на "Тикток", докато са на територията на Украйна. От последното - опит да се покаже, че техните войници са превзели администрацията на Мариупол . В същото време те дори не попитаха как всъщност изглежда кметството на града, като закрепиха знамето на някаква неизвестна разрушена сграда.

Видеото с тях обаче даде възможност да се разбере, че сега сред бойците, атакуващи Мариупол, има един от подсъдимите по делото за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов - Руслан Геремеев .