„Лекарства и новини“ е новото „Хляб и зрелища“

Поспрете със снимките от Jumbo, защото ще отменят изборите за по-догодина
Драго Симеонов

Неделя

2020-та е като песен на Иво Димчев. Адски е странна, но за сметка на това се точи дълго. Можеш да я издържиш, само ако я приемеш каквато е и се заредиш с надежда, че все някога ще свърши. Което не означава, че няма почитатели.

Човек се нуждае от изпитания на волята, за да се почувства по-значим и възвишен. После задължително трябва да го сподели със себеподобните, защото как иначе ще го оценят. По вкус ли? Измамно се оказа това сетиво напоследък.

Ето, Борисов също произведе дълбоко вътрешно признание. Добре, че имаше подходящ вестник, за да се изчистят най-после нещата. В изповедалнята на WAZ биде доверено, че красива жена може лесно да премине защитата му. Слабо оправдание за премиер, но страхотен предупредителен надпис върху кутия за презервативи.

Ох, ама нека се пазим взаимно де! Дежурните защитници често пъти са най-големите интриганти.

Понеделник

Честит първи дистанционен сняг, първолаци! Започва най-скучната ви онлайн детска градина. А на родителите – успех с домашните! Нали знаете, че учителите преподават на вас, а вашата задача е да научите децата да свикват да имитират интерес и да не шават.

Взаимоспомагателната метода на даскал Никола. Една от най-важните стъпки за образованието ни от средата на 19-ти век насам. Уви, предвид някои особености на средата, опасявам се, че това сега май прилича повече на завръщане към килийното училище. Спокойно, и то има своята историческа стойност.

Иначе, по стара родна традиция Първи сняг не се чисти. Евентуално може да се предложи на някакъв етап план за готовност при заваляване. Пък и съгласете се, от гледна точка на грижата за възрастните, сутрините са си техният коридор за действие. Да не им се пречкаме излишно, докато ги мислим постоянно как са.

Вторник

И така бавно и полека, всеки учител, ще – не ще, стана влогър. Здравейте, приятели! Ха сега да видите, лесно ли е да бъдеш инфлуенсер. В интернет конкуренцията за вниманието на подрастващите е убийствена. Затова, ако помните, така се съпротивлявахте едно време на електронните им устройства.

Ама сега се оказаха без аналогов аналог, ако ме разбирате. Да ги бяхме пуснали във ваканция тия дечурлига, повече щяха да усвоят материала. Ама пусто нали са опасни, представяте ли си да излязат.

Вместо това обаче излиза новината, че белгийската полиция е разтурила мащабна хомоеротична вечеринка и е задържала унгарски евродепутат-консерватор. Сега всички сме груби с гей, който е бил груб с гей общността.

Вижте, че имало два вида хомофобия значи – добра и лоша. Не стига вирусът, ама пак проявихме симптоматиката на социалното полово лицемерие. Слагайте маска, заразно е.

Сряда

Мислех, че ще отчетем донякъде като успех наличието на хора с различна ориентация в средите на консерваторите. Но, не, те са само обект на презрение, защото не са се себеизразили по традиционния за представите ни начин – с провокиращ артистичен пърформанс със сирене, праз или тиква. Банално, ама разбираемо.

Актрисата Елън Пейдж също улавя момента, за да се обяви за мъж. Респект! Изискват се топки за това! Вече е Елиът, формално вторият бременен на екран след Арнолд. Толкова време е живял/а с тази тайна, че дойде време да я разкрие, баш когато на никой не му пукаше за нея. Сега съпругата й рязко се оказа от прогресивен гей-брак в традиционен двуполов.

Webcafe Оня, дето не го трият

И защо не трябва да вярваме много-много от онези, които най-остро четат морал, независимо от политическата им ориентация

Морализъм, скрит в килера: Поуките от Случая „Сайер“

И защо не трябва да вярваме много-много от онези, които най-остро четат морал

Съпругите май никога не ги питат, което пък си е чиста проява на сексизъм, да не кажа по-лошото: известен домашен тормоз. Аз бих арестувал Елиът за всеки случай, никаква вяра нямам на белите мъже в Холивуд.

Четвъртък

Вчера беше представен на населението Национален план за готовност за действие при пандемия. Но рекох, че няма за къде да бързам с тая новина, може да почака още ден, за да я отбележа. Радва се народът, че по-добре късно, отколкото никога.

Освен това ние нашия план го правим на принципа проба-грешка, за да видят хората, че се работи и има демокрация. Иначе ще започнат да си мислят, че съществува някакъв предварителен план, демек конспирация.

Такъв динамичен хаос е тук, че е абсурд някой да желае да сме част от подредбата му на света. Ние вече направихме опашка за ваксини и се караме кой е по-напред и кой е за друга опашка, а те още дори не са ни казали цените им.

Апропо, до мен достигна информация, че руската ваксина нямало да имплантира чип, а малък лампов усилвател. Толкова по-лесно е да се смееш на руснаците. Естествено, че геополитически нищо странно няма само по отношение на тях да си неинформиран антиваксър.

Петък

Мерките работят, но от километър си личи, че вие си нямате друга работа. Новата тема за съчинение е: що са ваксини и имат ли те почва у нас. Само отговори „да“ и „не“ се приемат. За да изглежда, че сте мислили по въпроса. Кой ще вдигне ръка пръв? Тия от нерисковите групи, стига сте се натягали.

То ясно, че да си демократ-комсомолец също не е лесно, но има хора, за които въпросът е по-важен от това да поговорим пак колко умни, красиви и отговорни са нашите либерали.

Аз съм оптимист. Най-вече от пазарна гледна точка. Ако ваксините се окажат калпави, фармацевтичната индустрия ще ни изгуби като клиенти. А тъкмо се научихме, че това са производителите на благата ни от първа необходимост.

Те, и информационните емисари, разбира се. Новото „хляб и зрелища“ за народа е „лекарства и новини“. Не е много забавно, но баба знае две и двеста.

Събота

Не намирате ли, че локдаунът е напълно в традицията на коледните празници? Вярваме в чудеса и сме убедени, че ставаме по-добри хора. А всъщност само дебелеем, докато сме принудени да висим вкъщи със семейството.

Много ясно, че мечтаем да се свършва вече. Чак толкова вярващи не сме все пак. А и магията на празника е в пазаруването. Затова магазините за играчки са отворени.

Дядо Коледа ще е само онлайн тая година, вече официално може да заявите на децата, че вие го замествате. И той, като образованието им, е само красива идея. Обаче поспрете малко с шерването на снимки от Jumbo.

С тая пряка фейсбук демокрация щабът ще усети тревогата ви и ще свика набързо един брифинг за успокоение. А после ще отменят изборите за по-догодина. Знам, знам. И аз не вярвам в чудеса.

Науката отдавна е доказала, че изборите са плацебо. Освен изборите на ваксина, разбира се. Те са новата ни Национална лотария. Желая ви успех!