2/3 животни-фантоми: мамим ЕС за агропари

Две -трети от животните, за които е кандидатствано за евросубсидии, липсват във фермите в Софийска област,  установиха проверяващи от Министерството на земеделието и БАБХ.
 "Тази проверка, тя не е напълно завършена и поради тази причина ние няма да обявим в момента за къде става въпрос. Например в обектите били заявени към 872 броя говеда, а реално са  установени едва 305 налични. 564 животни липсват.
По мярката Агроекология и климат - Дейност опазване на застрашени животни и застрашени коне" от заявените общо 61 броя коне, не било установено нито едно животно”, отчете зам.-министърът на земеделието Крум Неделков 
във фермата в село Боерица край Ихтиман.
 „Няма проблем. Нито един лев европейски не е отишъл”, добави от своя страна шефът на ДФЗ Борис Михайлов.
„Просто ние няма да ги платим, така че няма щета за европейския бюджет, както и за нашия и ако установим кой е виновникът, ще получи своето наказание и просто ще ги дадем на европейските прокурори. Аз имам съмнение, че не е без хора от нашето ведомство. Ще си получат заслуженото, мога да бъда сигурен", категоричен бе той.
"Ние не сме фараона, който стои на отгоре, нито феодала, а просто отиваме на проверки, искаме да бъдем полезни на земеделеца", подчерта Михайлов.

2/3 животни-фантоми: мамим ЕС за агропари | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg