50 лв. днес ще ви излязат прескъпо утре...

50 лв. днес ще ви излязат прескъпо утре...Бургас има нужда от ново управление, защото ако ГЕРБ управлява, виждам града ни, визирайки хората на Бургас, все по-беден, изнемощял и в още по-трудно положение.

Четири години на експерименти изминаха и това трябва да се разбере от трезвомислещите хора в Бургас. Нагледахме се на самочувствие без покритие на новите власт­имащи, на ненаказаните грешки на администрацията, на гимнастики за сформиране на необходимото мнозинство в Общинския съвет и на опити за извиване на ръце, на самозабравяне и опиянение от досега с властта, както и на редица  други недомислия и малоумия. Нагледахме се на показни мероприятия с рязане на лентички в присъствието на неизменна свита. Показаха ни, че в девиза им „Градим България”, „Градим Бургас” вероятно е по системата „Градим” = „Грабим”.

Време е за политици, които мислят да решават проблемите на хората, да открият работни места, да пестят парите от нашите данъци и да се грижат за общинската собственост, както ако бяха техни. Стига сме позволявали чужди фирми, приближени до новата = старата власт, да живеят на гърба ни, да трупат пари за наша сметка, за сметка на осмислянето на настоящето и бъдещето на децата ни. Време е да защитим местните интереси срещу външните посегателства върху ресурсите на общината. Чужди интереси са намесени в управлението и ощетяват всички, които честно изкарват парите си с труд.

Единственият начин да спрем корупцията и ограбването на ресурсите е да направим реално участието на гражданите в управлението на града ни. Не може да продължаваме с практиката изборите да представляват кредит на доверие за политиците, които в продължение на четири години правят задкулисни сделки в у­щърб на всички нас. Време е експертността да замени партийността, а професионализмът - идеологиите.

Настоящото управление на ГЕРБ има алтернатива. И тя е в реалното участие на гражданите в местното самоуправление, като трябва просто да се наблегне на професионализма. И аз мисля, че ние, с подкрепата и участието на истински загрижените за  града ни бургазлии, можем да осигурим такава алтернатива за хората на Бургас и няма да ги подведем.

Време е да ги сменим, да си върнем града в нашите ръце, в ръцете на бургазлии!

Нека ги накажем с вота си на 23.октомври и не позволим тормоза и заробването с непосилни кредити и данъци над бургазлии да продължи. Нека не забравяме, че Бургас вече си е патил от такива управници без коректив, поддържани безропотно от мнозинството в Общинския съвет.

50 лв. днес ще ви излязат прескъпо утре...