7 Мита за ГЕРБ, с които ни мамят

Emil Sokolov

1. ГЕРБ са дясна партия.
Държавните бензиностанции, тормозът над бизнеса с нелепи регулации (AirBnb) и раздаването на държавни пари на олигарси (Първа инвестиционна банка) нямат общо с дясното. Герб не са десни. Центристи също не са. Леви са. По образец на БКП.
2. ГЕРБ са евроатлантическа партия.
На думи са. На действия не са. АЕЦ Белене и Южен поток са руски енергийни проекти, които вредят на България. ГЕРБ лобират за тях заради зависимостта си от Русия. ГЕРБ са партията на усвояването на европейски пари. Това не ги прави европейска партия. Прави ги алчна руска партия.
3. ГЕРБ са най-добре подготвени да управляват
Данаил Кирилов? Ангелкова? Това ли са добрите кадри? Най-тъпият министър на правосъдието и министър, който смачка туризма в страната. Владислав Горанов? Той изпълнява заповедите на олигархията. Видяхме смси-те. За Перник и как оставиха града без вода да не говорим. Разбрахме ли кой е виновен? Не.
4. След ГЕРБ ще е по-зле
Вече е зле. ГЕРБ не правят нищо по въпроса. Когато една партия не управлява добре, правителството подава оставка. ГЕРБ се опитват да наложат еднопартийно управление с лъжите, че няма алтернатива. България я има много преди ГЕРБ, ще я има също след тях. Трябва да поемат отговорност за грешките си. От гражданите зависи да защитят демокрацията от ГЕРБ.
5. ГЕРБ ни пази от комунистите
ГЕРБ са комунисти. Създадоха съветска прокуратура в страната. Виновен си до доказване на противното. Така работеше Народният съд. Иван Гешев не е прокурор, а инквизитор. Казвал го е, проверете. Нищо европейско няма в това. Вика му се неосталинизъм.
6. Другите искат да ни изкарат от НАТО и ЕС
Кои други? Невидимият враг? БСП? БСП и те като ГЕРБ искат да усвояват пари от ЕС. Няма партия, която да направи такова нещо. ГЕРБ си измислиха това, за да плашат хората. Плашат ни, а в това време крадат. Крадат от Европа, крадат и от нас. Заради ГЕРБ България не е надежден партньор на НАТО и ЕС. Най-корумпираната страна сме, все последни навсякъде. Това направи ГЕРБ.
7. Няма кой да дойде
Няма кой да дойде, ако вярвате в това. Демокрацията е такава, че винаги има кой да дойде. Демокрацията е състезание. Гласуването само за една партия не е демокрация. От 10 години управлява ГЕРБ. Ако работеха за България, чудесно. Но ГЕРБ работи за ГЕРБ. Трябва да изберем партия, която ще работи за нас, гражданите. Такава има. Преди няколко дни се противопостави на ГЕРБ и ДПС и защити българския суверенитет. Партията е Демократична България.
Ако не сте съгласни, добре. Спрете да вярвате на митове и намерете своята партия, идея, движение или друго. ГЕРБ руши държавността. Още от същото не трябва да позволяваме. Ние решаваме каква, кога и как.
 
Фейсбук
колаж : Фейсбук