"Aлтернативата" с Генка Шикерова 05.03.2021

По повод на екскурзиите на преторианците на Борисов в дебрите на дипломацията и "личните" позиции на "хвърчащи" листа на шефовете от двете партии на Сенатската комисия на външните работи - сред които разбирам са блеснали и Георги Харизанов и Антон Тодоров, та си спомням за вица "по-добре тъп и упорит, отколкото само тъп". Не искам да ги обиждам, просто констатирам факта, че падането за дузпа се наказва с жълт картон. Симулирането на знания и самочувствие в сфери, които са невежи, също.
Както казах в днешния си коментар по Алтернативата /гледайте го настраницата на Алтернативата/ не си спомням друг път Сенатската комисия по външните работи /на техния сайт е становището/, не си спомням България да е била удостоявана с подобно "внимание" преди други избори.
Миналия път, когато американския посланик тук отправи, макар и в по-мека форма, подобна критика към властите, на помощ на Борисов се притече руския посланик като обяви американците в "намеса във вътрешните работи". Сега недочакали руската подкрепа, в защита на корумпираните и корупцията, липсата на свобода на медиите и провала в съдебната система, напред изприпкаха, в ролята на жив виц, герберци, които показаха вопиюща липса на знания и професионализъм.
Дори се говори, че Сачева нанесла спешна визита по поръчение на Борисов с нареждане?! да се свали заявлението на Менендес и Риш от страницата на посолството. Уви,
Живеем във виц, в който Антон Тодоров и Харизанов "разобличават" американски сенатори в корупция /верно че републиканец сам е прокурор/. Като едно време класиката на БКП и Живков - "вие защо биете там чернокожите".
Да ги утеша - след изборите на Борисов и кохорта ще им се види тесен света. Първо на Пеевски, в София, след това и в други градове.
 
Илиян Василев