Kупуването на гласове – публична тайна

Татяна Кристи

Здравейте, това е заглушеният глас от ъндерграунда. Заглушен от българските служби. Бях докладвана на 17 май в един ден за 17 стари поста и коментари – включително и за коментар през 2019 г. направен на страницата на Белия Дом, докато Тръмп беше президент.

Казах в коментар на един американски ксенофоб да се гръмне. Някой от българските мафиотски служби се бе постарал с продажните посерковци, които са инфилтрирали като „ревюъри“ във ФБ да ме блокират за 30 дни.

Както се казва активно мероприятие без право за обжалване. Аз съм в компанията на много други заглушени гласове в България.

Но добрата новина е, че тези, които искаме промяна, сме заедно. Един за всички- всички за един. Много хора си предложиха стените за моите постове. Чрез тях ще комуникирам с вас – моите сподвижници и приятели.

Днес ще ви разкажа за купуването на гласове и как това е публична тайна, която МВР и прокуратурата неглижират през целия преход. Затова всички вие – продажни, вредни същества, трябва не само да бъдете уволнени, но и съдени. И това някой ден ще се случи!

Днес при мен дойдоха едни майстори от малък град във варненска област. Фирмата, която наех за ремонти ми изпрати роми от този град. Хората свършиха чудесна работа. Работеха като професионалисти и не ми създадоха никакви проблеми.

Разговорих се с тях. Естествено не ме познаваха, и как ще ме познават след като аз съм човек на медийния ъндърграунд, независимо, че в социалните мрежи имам много повече последователи от повечето публични личности и политици в България. #112-тото място си има обяснение, нали?!

Както и да е. Попитах ромите дали в града им купуват гласове. Бригадирът гордо заяви, че е сотник. Идват при него дават парите, той ги разпределя по веригата в махалата. Питах го – „Не те ли е страх? Това е престъпление!“ Той ми отговори – „Че полицаите ги пазят.“

Каза ми, че основно гласове купуват герб. Включително и на последните избори. Негов работник на моя обект гордо каза, че на всички избори вземат по 50 лв.

Казах им – „Нали знаете, че ако продължавате така животът ви няма да стане по-добър?“ Те ми отговориха – „Защо?“ Всяка голяма строителна фирма е свързана с политик. Ако не гласуваме както ни кажат, ще останем без работа…..“

Спрях разговора. И искам да кажа, че тази публична тайна за купуване на гласове би могла да се разнищи от адекватна полиция и прокуратура за ден-два. Мога и аз да я разнищя. Обаче, зад мен не стои медия, не стои голяма телевизия, не стои никой. И ако аз разнищя това, кой ще застане да ме защити от погром?

Истината е, че при липса на институции липсват и медиите. А хора като мен не са удобни.

Къде е спасението? Ами в независими медии, които се поддържат финансово от гражданите. Скоро ще имам такава. Ако искате тя да просъществува, не оставяйте дон кихотите сами да се борят с вятърните мелници. И не само мен, а и малкото останали други като в България.