Made in GERB's school of thought

Дълбок стратегически замисъл в последните действия на ГЕРБ. Работата върви към разграничаване от самите себе си. Все едно са дошли току що в България, до сега са наблюдавали, но решително нямат общо с предишните.
Първо, тъй като е ясно, че изборите ще бъдат манипулирани, купувани, фалшифицирани, така както го правят от десетки години, се измъкват от отговорност като Томислав Дончев отставя изборите да ги организира вицемайтап премиерката по туризма /изборния тоже/ Мариана Николова. Така ако има фалшификации и оплаквания ще получите дежурното /ама не сме ние/.
След това още по стратегически замисъл в подготвените опорки за употреба в предизборната кампания. Последното нещо което ГЕРБ е правил през годините са реформи. Нула, нищо, няма. И сега "гуруто" Харизанов ни просвети, че в същност това е част от дълбок стратегически план Борисов да пази стабилността, защото реформите я разрушават.
А Натаниел Хоторн, американски писател, предупреждава от преди почти два века - да правиш нищо е начин да се превърнеш в нищо.
Тук работата е философска, дори библейска. В голямата книга е казано - Единственото нужно нещо за триумф на злото е добрите хора да не правят нищо.
Нищо, че отсъствието на реформи разруши стойност за десетки милиарди и пряко допринесе за затъването ни на последно място в ЕС, но и още по-интересно е как сега изведнъж същите хора, които не могат да правят реформи, ни предлагат като изборна платформа и достойнство неправенето им, а поддържане на стабилността на най-ниско равнище на развитие и хроницифиране на бедността.
Казвам умни, та дрънкат. Свободата е робство, мракът светлина, нищоправенето е добродетел, реформите са грях.
Made in GERB's school of thought
 
Фейсбук